"ЉУБИЧИЦЕ, ЛЕПО ТИ ЈЕ ЛИЦЕ"- НАШ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ!
28.03.2015

"ЉУБИЧИЦЕ, ЛЕПО ТИ ЈЕ ЛИЦЕ"- НАШ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ!

Tрадиционална акција "Љубичице, лепо ти је лице", одреда извиђача „Краљ Петар-Први“ организована је и ове године, по петнаести пут. Због временских прилика активности су реализоване у балон сали основне школе „Краљ Петар-Први“ а не како је првобитно планирано у Спомен парку Бубањ.

Акција је замишљена као својеврстан извиђачки поздрав пролећу и прво је веће окупљање нишких полетараца и пчелица у овој години. Полетарци и пчелице су се такмичили на полигону спретности, познавању путних знакова, извиђачком квизу, штафети, игри меморије и у још неколико теренских игара намењених њиховом узрасту.

Најмлађе чланове извиђачле организације је у име Градске општине Палилула поздравио председник Бобан Џунић, Он је истакао значај и улогу извиђачке организације у раду са децом и младима. Овакве активности треба подржавати јер се ради о организацији са дугом традицијом али и организацији која је препознатљива по резултатима у свом волонтерском раду, нагласио је председник Џунић. У име Савеза извиђача града Ниша учеснике је поздравио Ратомир Петковић, старешина Нишког Савеза нагласивши да су ове активности део програма извиђачке организације намењен њеним најмлађим члановима,

По речима Милене Петковић, начелнице акције, прво место у укупном пласману, на акцији "Љубичице, лепо ти је лице", освојили су полетарци и пчелице из одреда „Краљ Петар-Први“, друго пласирани су били полетарци и пчелице одреда „Ђорђе Симеоновић“ из Зајечара док су треће место освојили полетарци и пчелице из одреда „Вожд Карађорђе“. Учесници акције су и ове године у програмском делу обрађивали вештину "Ватрогасац", захваљујући помоћи припадника нишке Ватрогасне спасилачке бригаде.

Поред награда организатора и полровитеља акције, пригодне награде доделила је и Туристичка организација Ниша. Три одреда извиђача, одред "Ђука Динић', "Краљ Петар Први' и "Школски брод Јадран", успешно раде на територији Градске општине Палилула и имају веома добру подршку руководства општине - Канцеларије за младе Градске општине Палилула и образовних установа. (Д.В)

 

НТВ - Извиђачки поздрав пролећу